Rijlessen en tests zijn ernstig verstoord tijdens de Covid-19-pandemie, waarbij alle tests en instructies werden opgeschort tijdens de eerste Britse lockdown en opnieuw tijdens de tweede Engelse lockdown in november.

 

Terwijl Engeland overgaat van die lockdown naar een gelaagd systeem van beperkingen, heeft de Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) nieuwe richtlijnen uitgegeven over theorie en praktische rijexamens en rijlessen.

Vanaf 2 december vinden in de meeste delen van het land theorie- en praktijkexamens plaats.

 

Theorietesten zijn hervat in alle regio’s, met sociale distantie en strengere hygiënemaatregelen in testcentra. inloggen mijn cbr kan online.

 

Praktische rijexamens in Tier 1- en Tier 2-gebieden worden op dinsdag 2 december hervat.

 

In Tier 3-gebieden zullen ze op donderdag 3 december opnieuw starten, met aanvullende beperkingen.

 

Iedereen wiens test is geannuleerd tijdens de meest recente lockdown, moet opnieuw boeken.

 

Als het certificaat van je theorie-examen is verlopen tijdens de lockdown, moet je het theorie-examen opnieuw afleggen voordat je een praktijktest aflegt.

 

De drukste en stilste rijtestcentra – de gemakkelijkste plek om een ​​testversie te boeken …

Wijzigingen in rijexamens in Tier 3

 

Rijtests in de Engelse Tier 1 en Tier 2 worden zoals gewoonlijk uitgevoerd, met bestaande voorwaarden

 

 

In Tier 3 in Engeland vermindert de DVSA echter het aantal tests dat een examinator elke dag kan afnemen. Vanaf 3 december zullen examinatoren in niveau 3 slechts vijf tests per dag uitvoeren, wat betekent dat sommige chauffeurs hun tests uitgesteld of geannuleerd kunnen vinden. De DVSA moet nog duidelijk maken hoe deze beslissing zal worden genomen of wat er met de getroffenen zal gebeuren. online motor theorie oefenen kan online.

 

Elke bestuurder in Niveau 3 die tijdens zijn test geen gezichtsmasker kan dragen, kan zijn test ook uitgesteld krijgen, tenzij een examinator bereid is om de test uit te voeren met een kandidaat die geen masker draagt.

 

Rijexamen regels

Om het risico op verspreiding van de Covid-infectie te verkleinen, heeft de DVSA nieuwe regels geïntroduceerd rond rijexamens.

 

Instructeurs en examinatoren nemen aanvullende voorzorgsmaatregelen (foto: Shutterstock)

 

Kandidaten en instructeurs moeten een gezichtsbedekking dragen, tenzij ze een goede reden hebben om dit niet te doen. Deze redenen omvatten een lichamelijke of geestelijke ziekte of beperking, of een handicap die betekent dat u geen gezichtsbedekking kunt aantrekken, dragen of verwijderen, of dat het aanbrengen, dragen of verwijderen van een gezichtsbedekking u ernstig leed zou bezorgen. Als je zonder masker aankomt voor je test en geen geldige reden hebt om er geen te dragen, wordt je test geannuleerd.

 

Kandidaten dienen niet meer dan vijf minuten voor hun test bij het testcentrum aan te komen en moeten ervoor zorgen dat het interieur van hun auto is schoongemaakt voordat de examinator instapt. Dit omvat het opruimen van onnodige items en het wissen van alle bedieningselementen en touchpoints.

 

Ramen in het testvoertuig moeten te allen tijde open blijven. Instructeurs mogen tijdens de test niet in de auto blijven, maar kunnen luisteren naar feedback na de test zolang de sociale afstand wordt gehandhaafd.

 

U mag niet naar uw test komen als u of iemand met wie u samenwoont coronavirussymptomen heeft of als de track en trace-service u heeft verteld dat u in contact bent geweest met iemand die het virus heeft.

 

Mocht je door deze regels niet op korte termijn aanwezig kunnen zijn, dan kun je via de website van DVSA kosteloos je rijexamenafspraak wijzigen.

 

Rijlessen

 

Net als bij rijexamens kunnen rijlessen nu in heel Engeland worden hervat, ook in Tier 3-regio’s.

 

Leerlingen mogen echter geen les volgen als zij of iemand met wie ze in contact zijn gekomen, symptomen van het coronavirus heeft.

 

Voor en tijdens de lessen dienen leerlingen en instructeurs de basishygiëneprocedures in acht te nemen en gezichtsbedekking te dragen, tenzij ze een goede reden hebben om dit niet te doen. Van instructeurs wordt verwacht dat ze auto’s goed geventileerd houden en alle bedieningselementen en contactpunten tussen leerlingen desinfecteren, en sommigen dragen mogelijk ook wegwerphandschoenen.Instructeurs gebruiken gezichtsmaskers en maken hun voertuigen regelmatig schoon.