Vergelijken en online winkelen, op de meeste plaatsen vandaag de dag is niet meer waarvoor het was bedoeld. Er zijn soms wat dingen mis met sites die vergelijken, maar hoe zit dat precies? En waar moet je op letten, vergelijk slim en bespaar op je aankopen.

Hier zijn enkele tips om dat te doen:

* Luister naar de feiten: Een ding dat moet worden gedaan terwijl het vergelijken van winkelen is het ontwikkelen van een voorkeur voor feiten. Een uitspraak als “het is een van de beste” moet u niet overtuigen. Er is een inherente dubbelzinnigheid en u kunt niets concluderen. Een uitspraak als, “het heeft 5 meer voordelen dan de dichtstbijzijnde concurrenten” zou uw aandacht moeten trekken. Hoewel uw uiteindelijke beslissing gebaseerd zou moeten zijn op een analyse, zou u moeten vergelijken op basis van feiten. Er is zo veel informatie dat u het zich niet kunt veroorloven om naar meningen te luisteren en uw tijd te verspillen.

Controleer het resultaat: van je vergelijking

Zorg ervoor dat de resultaten voor verschillende mensen verschillend zijn. Soms zijn de vergelijkingstools op de websites schaamteloos frauduleus. Het maakt niet uit welke informatie je inbrengt, de output aanbeveling zal hetzelfde zijn. Dit zou moeten worden aangeduid als het uitoefenen van ongepaste invloed op klanten! Maar op dit moment is het legaal en veel klanten maken de fout om de output niet te controleren met verschillende details.

Controleer de parameters website waarop je gaat vergelijken

Een andere manier om vergelijkend winkelen misleidend te maken is door het gebruik van selectieve parameters. De verkoper zal niet liegen, maar hij zal niet de volledige waarheid vertellen. Stel dat ik een autoverkoper ben en ik weet dat mijn initiële kosten goedkoper zijn, maar het onderhoud is hoger dan dat van concurrenten. Dit is wat ik zal doen. Ik zal een tool opzetten die de initiële kosten vergelijkt met enkele andere parameters waarbij ik misschien een beetje achterloop op mijn concurrenten en dan de output van mijn eigen product heb voor de vergelijking van bijvoorbeeld een lening met BKR.

Een nietsvermoedende klant, zelfs als hij de details controleert, wat hij zelden zal doen, zal merken dat alles wat is gebruikt om deze conclusie te trekken waar is. Maar het probleem kan liggen in factoren die niet in aanmerking zijn genomen.

  • Controleer de wegingen: Naarmate klanten zich bewust worden van de hierboven genoemde technieken, komen vergelijkingskooplui met nieuwe trucs op hun winkelblog. Ze zullen alle relevante parameters opnoemen, maar er zullen hoge wegingen worden gegeven aan de factoren waar de verkoper mogelijk de leiding over heeft. Dit maskeert de effecten van de attributen waar het product mogelijk achterblijft.
  • Controleer de informatiebronnen: Soms wanneer het resultaat niet gebaseerd is op feitelijke informatie, zullen winkelblogs selectief gebruik maken van de informatie. Het is belangrijk om te weten waar de informatie vandaan komt, omdat de hele analyse op hetzelfde kan zijn gebaseerd.
  • Controleer Beoordelingen: Als u alle rooskleurige recensies over de producten vindt tijdens het online winkelen, is dit een indicatie, dat de recensies mogelijk gemanipuleerd zijn.