Naarmate we het vakantieseizoen naderen, zullen we in de verleiding komen om vaker met onze creditcards te swipen als we de geschenken voor onze geliefden opstapelen. In dit bericht wil ik enkele praktische tips uitlichten, maar ook waarschuwen voor dingen waarvan u op de hoogte moet zijn gezien de kredietomgeving waarin we ons bevinden.

Let op uw beloningspunten – Kijk goed naar de beloningspunten die u heeft verzameld. Soms hebben we de neiging om de beloningspunten gewoon in ons account achter te laten en ze gewoon te blijven verdienen. Nou, ik zou zeggen dat je voorzichtig moet zijn. Waarom? Omdat

Sommige beloningspunten vervallen – Sommige programma’s hebben punten die niet vervallen, zoals American Express Membership Rewards en Diners Club Rewards. Maar anderen zoals Citi’s ThankYou Rewards of Bank of America’s WorldPoints verlopen over 5 jaar. U moet weten of uw punten verlopen, omdat u anders het risico loopt ze onzorgvuldig te verliezen. Als u punten heeft die binnenkort vervallen, moet u deze op elke mogelijke manier gebruiken.

Maak gebruik van www.123creditcardvergelijk.nl voor uw creditcards – Sommige creditcards zoals de American Express shops hebben geweldige winkelportals. Maar de meeste mensen zijn zich er niet van bewust. Het zijn in wezen partnerschappen met online verkopers, en als u bij deze online verkopers winkelt via uw creditcardaccount, ontvangt u kortingen. Hier zijn een paar voorbeelden van de soorten kortingen die u kunt krijgen.

Maak gebruik van functies voor aankoopbescherming en garantie-uitbreiding – Veel van de betere creditcards hebben functies voor aankoopbescherming. Hiermee kunt u geld terugkrijgen van de uitgever van de creditcard (tot een bepaalde limiet) als het gekochte item na een bepaalde periode per ongeluk is gestolen of kapot is gegaan. Veel kaarten bieden ook een verlenging van de garantie op het product dat je hebt gekocht (meestal tot een jaar). Weet daarom dat dit u behoorlijk wat geld kan besparen op aankopen onder garantie.

Uw beloningen kunnen worden verbeurd- Creditcardmaatschappijen worden tegenwoordig strenger. Mis een betaling en u riskeert dat uw kredietlimieten worden verlaagd, uw APR wordt verhoogd of zelfs uw creditcard wordt gesloten. Een te late betaling van uw hypotheek kan een van deze acties veroorzaken. Als uw creditcard ooit door de uitgever wordt gesloten, loopt u het risico al uw spaarpunten te verliezen. Dus als uw Amex-betaalkaart bijvoorbeeld wordt gesloten, loopt u het risico al uw punten voor lidmaatschapsbeloningen te verliezen. Of als uw cashback-beloningen creditcard de contante korting eenmaal per jaar uitbetaalt en uw kaart wordt gesloten op de 11-maand, dan krijgt u een jaar lang contante kortingen. Daarom is het, ironisch genoeg, tegenwoordig veel beter om een frequent flyer-creditcard van een luchtvaartmaatschappij te hebben, omdat de miles die u verdient elke maand automatisch worden overgeschreven naar uw frequent flyer-account.