Investeringen zijn altijd riskant, maar sommige experts zeggen dat cryptocurrency volgens Consumer Reports een van de riskantere investeringskeuzes is . Digitale valuta’s zijn echter ook enkele van de populairste grondstoffen. Eerder dit jaar voorspelde CNBC dat de markt voor cryptocurrency naar verwachting eind 2018 een waarde van $ 1 biljoen zal bereiken. Als u van plan bent te investeren in cryptocurrencies, kunnen deze tips u helpen om weloverwogen keuzes te maken.

Onderzoeksuitwisselingen

Lees meer over cryptocurrency-uitwisselingen voordat u één dollar investeert. Deze platforms bieden de middelen om digitale valuta’s te kopen en verkopen, maar er zijn 500 beurzen om uit te kiezen, volgens bitvavo ervaringen. Doe je onderzoek, lees recensies en praat met meer ervaren investeerders voordat je verder gaat.

Weet hoe u uw digitale valuta kunt opslaan

Als u cryptocurrency koopt, moet u deze opslaan. Je kunt het opslaan op een beurs of in een digitale ‘portemonnee’, bijvoorbeeld een van de crypto-portefeuilles die worden beschreven in ons blogbericht Welke cryptocurrency-portemonnee te kiezen. Hoewel er veel verschillende soorten portemonnees zijn, heeft elk zijn eigen voordelen, technische vereisten en beveiliging. Net als bij uitwisselingen, moet u uw opslagkeuzes onderzoeken voordat u investeert.

Diversifieer uw investeringen

Diversificatie is de sleutel tot elke goede investeringsstrategie, en het geldt ook wanneer u bitcoin kopen. Stop bijvoorbeeld niet al je geld in Bitcoin, alleen omdat dat de naam is die je kent. Er zijn duizenden opties en u kunt uw investering het beste spreiden over verschillende valuta’s.

Bereid je voor op volatiliteit

De markt voor cryptocurrency is volatiel, dus wees voorbereid op ups en downs. Je zult dramatische prijsschommelingen zien. Als uw beleggingsportefeuille of mentaal welzijn dat niet aankan, is cryptocurrency misschien geen verstandige keuze voor u.

Cryptocurrency is momenteel een rage, maar onthoud dat het nog in de kinderschoenen staat. Investeren in iets dat nieuw is, brengt uitdagingen met zich mee, dus wees voorbereid. Als u van plan bent deel te nemen, doe dan onderzoek en investeer conservatief om te beginnen.